sâmbătă, 3 septembrie 2011

de la parintele Porfirie

Dumnezeu a pus in sufletul omului o putere; de om atarna cum o intrebuinteaza, pentru bine sau pentru rau. Daca asemanam acea putere cu apa, binele cu o gradina plina cu flori, copaci si iarba, iar raul cu o gradina plina cu spini, atunci se poate intampla aceasta: cand indreptam apa spre gradina cu flori, atunci toate inverzesc, cresc, infloresc, invie; in acelasi timp, spinii, pentru ca nu sunt udati, se usuca si pier. Si invers.
  Nu-i nevoie, deci, sa va ingrijiti de spini. Nu va lasati prinsi de urmarirea raului. Asa ne vrea Hristos, sa nu ne ingrijim de patimi si de vrajmasul. Indreptati apa, adica toata puterea sufletului vostru, catre flori, si atunci va veti bucura de frumusetea, mireasma si racoarea lor.
  Nu ajungeti sfinti vanand raul. Lasati raul. Sa priviti catre Hristos, iar El va va mantui. In loc sa stati in afara usii si sa alungati raul. mai bine dispretuiti-l, nebagandu-l in seama. Navaleste asupra voastra raul? Voi daruiti-va toata puterea launtrica binelui, adica lui Hristos."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu